Važno je znati kako živjeti - Rano otkrivanje poremećaja u ponašanju predškolske djece

mr. sc. Maja Ljubetić

recenzenti: Leon Lojk, prof., prof. dr. sc. Dubravka Maleš
ilustracija na korici: Maja Ljubetić

godina izdanja: © 2001. (prvo izdanje) - biblioteka: Pedagogija
format: 16 x 23 cm; opseg: 80 stranica; uvez: meki
ISBN 953-180-088-X; CIP: UDK 176.56-053.4


U tijeku je finalna rasprodaja. Cijenu i dostupnost naslova provjerite OVDJE.

Knjiga je namijenjena roditeljima predškolske djece, odgojiteljima u vrtiću, ali i svim ostalim stručnjacima čija je profesionalna djelatnost vezana uz rad s djecom. U knjizi se mogu naći informacije o mogućim poremećajima u ponašanju predškolske djece te o mogućnostima njihova dijagnosticiranja i prevencije. Nema roditelja koji se barem jedanput nije zapitao "Je li to normalno" ponašanje djeteta. Ova knjiga treba roditelju poslužiti kao putokaz u obnašanju roditeljske uloge - bilo da ga utješi ili da ga potakne na traženje pomoći odgovarajućih stručnjaka.

Iz predgovora
  Dugo sam razmišljala o tome kako rezultate svoga znanstvenog istraživanja o ranom otkrivanju poremećaja u ponašanju predškolske djece pretočiti u tekst zanimljiv široj čitateljskoj publici i odabrala sam to učiniti ovom knjigom i na ovaj način: rezultati istraživanja uklopljeni su u ležerniji stil priručnika, koji će, nadam se, odgovoriti na neka pitanja iz svakodnevne prakse.
  Želja mi je sa svakim čitateljem (roditeljem, odgajateljem, stručnim suradnikom...) podijeliti neka znanja i činjenice koje sam, istražujući navedeni problem uspjela steći te ih potaknuti na osobno promišljanje i djelovanje. Upravo zato nakon svakog poglavlja nudim "radne listiće" namijenjene čitateljima, kao putokaz i pomoć u razmišljanju, traženju i oblikovanju sebe, svojih odnosa i svog roditeljstva. (...)
  Moj pristup pitanjima ranog otkrivanja poremećaja u ponašanju, obitelji i roditeljstvu temelji se na teoriji izbora Williama Glassera, teoriji u koju jako vjerujem i koju, kad se primijeni u praksi, smatram djelotvornom i korisnom svakoj osobi koja se ne zadovoljava postojećim i koja je spremna djelotvorno preuzeti kontrolu nad svojim životom, dakle i nad svojim obiteljskim životom i svojim roditeljstvom.

Sadržaj knjige (otvara se u novom prozoru)

O autorici (otvara se u novom prozoru)

Zainteresiranima za ovaj naslov, preporučujemo i sljedeće:


M. Chethik: Tehnike u dječjoj terapiji - Psihodinamski pristup
 
W. Glasser: Pozor! Psihijatrija može biti opasna za vaše mentalno zdravlje
 
W. Glasser: Teorija izbora - Nova psihologija osobne slobode
 
I. Longo: Roditelj - graditelj odnosa
 
W. Glasser: Realitetna terapija u primjeni
 
W. Glasser: Nesretni tinejdžeri - Način na koji roditelji i učitelji mogu doprijeti do njih
 
R. E. Wubbolding: Realitetna terapija u radu s djecom