Radost stvaranja

dr. sc. Mira Peteh

recenzenti: Antonija Posilović, prof.; Vesna Štajcer Blatarić, prof.
ilustracije: Danko Jakšić, prof.
crteži: Ivana Letica

godina izdanja: © 2003. (prvo izdanje) - biblioteka: Pedagogija
format: 16 x 23 cm; opseg: 80 stranica u boji; uvez: meki
ISBN 953-180-103-7; CIP: UDK 37.036-053.2


U tijeku je finalna rasprodaja. Cijenu i dostupnost naslova provjerite OVDJE.

   Knjiga obuhvaća tri osnovna dijela: Aktivnosti (izrada lutaka, maski, ukrasa i čestitaka; cvijeće i bilje; sakupljanje; izložbe), Upoznavanje boja (kroz likovne aktivnosti, igre pogađanja, igre u pokretu, didaktičke igre), Kviz (slikovna pitanja; govorna pitanja; praktične aktivnosti, pantomima, promatranje i zapažanje, odabir pravog odogovora, pogađanje). Namijenjena je djeci predškolske dobi i prvih razreda osnovne škole, a sve navedeno u knjizi provjereno je u dugogodišnjem radu autorice. Jedna od najvažnijih potreba djece predškolske dobi jest želja za novim iskustvima, a na odraslima je da tu potrebu "hrane", otvarajući nove mogućnosti istraživanja i oblikovanja ponuđenog materijala. Pritom treba dopustiti da se djeca pokušavaju izraziti i na svoj način, a ne zahtijevati da se strogo pridržavaju naputaka - jer je naputak samo okvir za neko djelovanje.

Iz recenzija
  Ovo je zasigurno koristan priručnik s uputama svima onima koji rade s djecom u tzv. kreativnim i rekreativnim aktivnostim, u dječjim vrtićima, osnovnim školama i drugim institucijama gdje se djec okupljaju u grupama slobodnog izražavanja i stvaranja. Sigurno će biti od velike koristi i roditeljima koji žele sa svojom djecom provoditi korisno vrijeme u kreativnoj igri. (Antonija Posilović, prof.)
  Jednostavnost u pisanju prihvatljiva je i razumljiva čitateljima različitih naraštaja. Djeca će gledati crteže, roditelji i odgajatelji će osigurati bogatu sredinu za igre, a bake i djedovi prepoznat će igre iz svoga djetinjstva, koje ne odlaze u zaborav. Ovaj priručnik prihvatit će iskusni metodičari odgajatelji i učitelji, početnici i studenti... Crteži, opisi potrebnim materijala, igračaka i igara poslužit će kao poticaj za razmišljanje, kreiranje novih igara u radu s djecom. (Vesna Štajcer-Blatarić, prof.)


Sadržaj knjige (otvara se u novom prozoru)

Područja: djeca i roditelji (i djedovi i bake) * dječji vrtići i jaslice * osnovne škole * fakulteti, instituti, zavodi

Zainteresiranima za ovaj naslov, preporučujemo i sljedeće:


M. Peteh: Igrajmo se papirom
 
M. Peteh: Matematika i igra za predškolce
 
M. Peteh: Zlatno doba brojalice
 
M. Peteh: Igračke - suveniri
 
M. Peteh, V. Štajcer Blatarić: Poslovice za predškolce
 
A. Došen Dobud: Dijete - istraživač i stvaralac
 
A. Došen Dobud: Predškola - vodič za voditelje i roditelje